Англійська мова А1-А2

ПИСЬМОВА ЧАСТИНА: ТЕСТ (АНГЛІЙСЬКА МОВА)

  1. Listening

Task 1. Listen the dialogue twice and write True (T) or False (F).

  1. Tony’s manager feels excellent about his performance overall.
  2. Tony needs to work on building relationships.
  3. Tony was handling 11 calls last year.
  4. Tonyis handling 7 calls this year.
  5. The increase in customer service costs is 13% this year. 
  6. Tony’s manager offers 7% salary increase.
  7. Tony feels  about his performance review little disappointed.
  1. USE OF ENGLISH

Task 1.Choose the correct answer A, B or C.

1. … usually cold in the North of the country.

A. There’s

B. It’s

C. Is

2. Is your husband a diplomat? – No, he… .

A. doesn’t

B. isn’t

C. is

3. Their daughter … International Relations.

A. studies

B. studys

C. study

4. I ..swimming in the pool.

A. don’t like

B. not like

C. doesn’t like

5. … country would you like to go on a business trip, Spain or Mexico?

A. What

B. How

C. Which

6. We need to … a room in a hotel.

A. book

B. check in

C. buy

7. My colleague went … Paris yesterday.

A. to

B. in

C. at

8. I like… historical films.

A. the

B. a

C. 

9. This is … restaurant in this town.

A. the most expensive

B. the more expensive

C. the expensivest

10. Which platform does the train …from?

A. go

B. leave

C. exit

11. Our meeting is … Tuesday.

A. in

B. on

C. at

12. I usually … to work by car, but today I … by undeground.

A. am going;  go

B. go;    go

C. go;  am going

13. I…  finish this report yesterday. 

A. couldn’t

B. can’t

C. was able

14. I think she … participate in this conference.

A. will

B. is going to

C. going

15. Why …she … yesterday?

A. didn’t…come

B. wasn’t …come

C. doesn’t … come

16. Last week he … a new car.

A. buy

B. buyed

C. bought

17. You … call them and discuss this issue.

A. ought

B. should

C. have

18. I … abroad yet. 

A. not been

B. wasn’t

C. haven’t been

19. We … this article two days ago. 

A. have read

B.read

C. readed

20. Do you … many photographs when you travel?

A. make

B. take

C. look

21. My sister is never … for meetings, she is very punctual.

A. late

B. last

on time

22. Could you … me some money, please. I’ll give it back tomorrow.

A. pay

B. borrow

C. lend

23. Is there … work for me? I have nothing to do now.

A. any

B. many

C. some

24. What … your colleague…at the moment?

A. does…do

B. is…doing

C. does…doing

Task 2. Complete the e-mail about a meeting using words from the table. There is ONE word you do NOT need to use. 

  1. can’t     B. meeting       C. discuss            D. presentation         E. today        F. talk       G. soon

Hello Judy,

I called Sara about our 25. … . She 26. …make it on Friday, but she can come 27. … at 4 p.m. 

She is eager to 28. … our new project. Have you prepared the 29. … yet?

See you 30.  …

Mary

III. READING

Read about cultural differences below:

Cultural differences in business communication

There are big cultural differences between North American business people and business people in Europe and Asia when it comes to using the telephone and e-mail. 

North Americans like e-mail more than they like the telephone. E-mail is a ‘one-way’ message. You can write an e-mail at any time. The person who receives the e-mail can read it later. This is convenient. 

Another cultural difference is a voice mail. American executives will leave a message on a voice mail if there is no replay. European executives will on the other hand, prefer two-way communication, such as a phone call or a face-to-face meeting. They don’t like to use voicemail. They prefer to call back later, when they can have a conversation. And professionals in the Asia-Pacific region dislike one-way communication even more than the Europeans do.

What about telecommuting (working from home, but doing business by phone and e-mail)& Half of Nortrh American business people say they like working alone. Telecommuting is very common there. 59% of American business people telecommute at least once a month. Less than European workers do. They prefer to be in the office , working with their colleagues face to face.

So be careful. If you’re working with people from other countries, try to understand their feeling about different types of telecommunication.

(from the Financial Times)

Task 1. Mark the following statements True (T) or False (F):

  1. People everywhere use e-mail in the same way. T/F
  2. North Americans prefer e-mail to the telephone. T/F
  3. Asians and Europeans think voicemail is very convenient. T/F
  4. An e-mail is an example of two-way communication. T/F
  5. Face to face communication in business is very important in Asia Pacific region. T/F

Task 2. Choose the correct word A, B or C to complete each sentence:

6. Telecommunicating is more ____ in North America than in Europe.

A. popular

B. difficult

C. expensive

7. North Americans say they don’t mind working ____.

A. in the office

B.  alone

C. in Europe

8. More than half of ___ business people telecommunicate every month.

A. American

B. Asian

C. European

  1. WRITING

Write an informal letter to your colleagues to celebrate your promotion (60-70 words).

When

1 December/Tuesday

Where

Shako bar

Why

Celebrate a promotion

Who

colleagues

KEYS

Listening

Task 1. 

  1. F 2. F 3. T 4. T 5. F 6. T 7. T
  2. GRAMMAR AND VOCABULARY\ USE OF ENGLISH

1.B   2.B   3.A  4.A   5.C   6.A    7.A   8.C   9.A   10.B    11.B   12.C   13.A   14.A   15.A   16.C    17.B     18.C   19.B    20.B   21.A    22.C   23.A    24.B     25.B    26.A     27.E    28.C      29.D     30.G

III. READING

Key: 1F, 2T, 3F, 4F, 5F, 6A, 7B, 8A

Меню