У жовтні в ДАУ відбувся тижневий курс з кулінарної та гастродипломатії Йоганни Мендельсон Форман та українських спікерів. На цьому співпраця по напряму тільки почалась. Відтепер дипломати, які не змогли взяти участь або знаходяться за кордоном, матимуть можливість пройти повний курс відео-лекцій на платформі Академії Онлайн.
Над створенням курсу працювали:
- Йоганна Мендельсон Форман, ад’юнкт-професорка Школи міжнародної служби Американського університету, співзасновниця Social Gastronomy Movement, авторка навчальної програми Conflict Cuisine: An Introduction to War and Peace Around the Dinner Table,
- Ihor Lylo, український історик, дослідник та автор книги «Львівська кухня»,
- Marianna Dushar, дослідниця української кулінарної спадщини в Україні та діаспорі США, авторка проєктів Seeds&Roots та «Пані Стефа», співавторка та редакторка перевидання книги “Перша українська загальнопрактична кухня”,
- Yurii Kovryzhenko, шеф-кухар, амбасадор української кухні у світі та представник України у світовій асоціації шеф-кухарів Slow Food Chefs’ Alliance.
- Магалі Сільва, колишня міністерка зовнішньої торгівлі та туризму Перу (2013-2016), радниця генерального директора Центрального резервного банку Перу університету ESAN, професорка кафедри прикладного міжнародного бізнесу та кафедри глобальних тенденцій торгівлі Тихоокеанського університету Перу (Universidad del Pacifico).
- Дарра Гольдштейн, професорка у коледжі Вільямса (Williams College, США). Редакторка-засновниця Gastronomica: The Journal of Food and Culture, який у 2012 році був визнаний Фондом Джеймса Бирда (James Beard Foundation) «Виданням року».
Співробітники дипломатичної служби, які не мають доступу до Академії Онлайн, можуть звернутися до Центру інформаційних ресурсів ([email protected]) та отримати інструкції щодо подальшої роботи з платформою.
Матеріали створено за підтримки American Councils for International Education та U.S. Embassy Kyiv Ukraine.